Massa: "Podium niet onmogelijk in Australië"

Ferrari-coureur Felipe Massa denkt dat het goed mogelijk is dat Ferrari volgende week in de Grand Prix van Australië toch mee zal gaan doen met de podiumplaatsen. De Italiaanse renstal kende een moeilijke winter, maar de Braziliaanse rijder houdt hoop.

"Het klopt dat we elk jaar minder testen, waardoor het lastiger is om de rangorde in te schatten. Vorig jaar presteerden we uitstekend in de tests en stonden we in Melbourne een seconde achter de snelsten. Ik kan niet verhullen dat we niet honderd procent tevreden zijn met wat we in de drie voorbereidingstests hebben laten zien. Ik had graag wat sneller voor de dag gekomen. Onze auto is nieuw en we moeten nog leren om alle potentie eruit te halen," zei Massa.

"Echter, Ferrari is een sterk team en ik heb alle vertrouwen in hun capaciteiten om de wagen te ontwikkelen. De waarheid komt pas aan het licht in Australië, als we allemaal met weinig brandstof en op de zachte band rijden. Red Bull Racing, McLaren, Mercedes en Lotus ogen snel, en de groep met Force India, Toro Rosso en Sauber is dichterbij gekomen. Wij kunnen vechten voor het podium, dat is het enige dat in mijn hoofd speelt. Maar pas volgende week krijgen we het antwoord."