Assaidi terug in basis bij Heerenveen

Oussama Assaidi keert zaterdagavond tegen Excelsior weer terug in de basiself van sc Heerenveen. De Marokkaan lag er lang uit vanwege blessureleed. Helemaal pijnvrij is Assaidi overigens nog niet.

"Ik heb nog wel wat kleine pijntjes. Ik heb nog wat spelritme nodig, want ik heb natuurlijk een tijdje niets kunnen doen. We zien wel hoe lang ik het volhoud", zo laat hij weten aan de officiële clubsite van de Friezen. "Ik heb de bal heel erg gemist."

De laatste keer dat Assaidi in de basis begon was bijna drie maanden geleden. "Het heeft voor mij lang genoeg geduurd. Ik wilde zo ontzettend graag weer voetballen. Hopelijk houd ik het zaterdag vol, maar dat zullen we moeten afwachten. Ik hoop echt dat ik pijnvrij uitkom. Zo niet, dan moet ik nog even geduld houden."

Heerenveen won het eerdere duel met Excelsior eenvoudig met 0-5. Ondanks dat de Kralingers laaggeklasseerd staan, wil Assaidi van onderschatting niets weten. "Ik denk niet dat we het makkelijk gaan krijgen, ook al staan ze laatste. Maar we hebben wel vertrouwen in een overwinning."