Negerdag valt niet bij iedereen in smaak

Howard Komproes initiatief om vrijdag uit te roepen tot Negerdag is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. "Op 9 maart wordt de neger in het zonnetje gezet", staat op een website die de komiek lanceerde. "Onder het motto 'Heb Uw Neger Lief' is Negerdag een dag waarop iedereen zich als een neger mag gedragen."

De speciale dag was vrijdag al snel trending topic op Twitter, maar niet alle reacties waren positief. "Flink wat 'negativity' over Negerdag", twittert Komproe vrijdagmiddag. "Alles was ondergeschikt aan de lach, nooit mijn bedoeling geweest om mensen te beschadigen/kwetsen. De gevoeligheid van vooroordelen zijn input voor heel veel jokes, dus ik hoop dat mensen hebben kunnen lachen vanochtend."

Komproe hield in het kader van Negerdag onder meer de verkiezing Meest Geliefde Neger van Nederland, die werd gewonnen door Humberto Tan. Ook mochten nieuwe programma-ideeën worden aangedragen, wat resulteerde in onder meer Goede Neger, Slechte Neger, De Neger Draait Door, Help! Mijn Man is Geen Neger en Pauw en Zwarteman.