Enoh terug in selectie Ajax tegen RKC

Ajax-trainer Frank de Boer kan zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk weer beschikken over Eyong Enoh. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem bijna een maand aan de kant hield. Enoh hervatte onlangs al de groepstraining.

De Boer liet zich niet uit over of Enoh aan spelen toe zal komen. Vurnon Anita heeft in afwezigheid van de Kameroener enkele goede wedstrijden gespeeld als verdedigende middenvelder.

Ook met Kolbeinn Sigthorsson gaat het de goede kant op. De IJslander, die al sinds oktober kampt met een stressfractuur in zijn enkel, kan volgende week weer aansluiten bij de groep. De rentree van Derk Boerrigter is eveneens aanstaande, al komt de wedstrijd tegen RKC nog te vroeg. De vleugelspeler moest vrijdag voortijdig het trainingsveld verlaten.

De liesblessure van Gregory van der Wiel duurt langer dan verwacht. De rechtsback kan mogelijk pas over twee weken de groepstraining hervatten. Nicolai Boilesen moet voorlopig ook rust houden. De Boer maakt zich zorgen over de hardnekkige hamstringblessure van de Deense verdediger.