Zieke Wüst niet in actie in Berlijn

Ireen Wüst zal vandaag niet deel gaan nemen aan de 3.000 meter bij de wereldbekerfinale schaatsen in Berlijn. De rijdster uit de TVM-ploeg heeft al twee dagen last van buikloop. Het is nog onduidelijk of ze later dit weekend wel deel kan gaan nemen aan de 1.500 en de 1.000 meter.

De afmelding van Wüst betekent dat ze zich officieel op de 3.000 meter niet kan kwalificeren voor het WK afstanden dat over twee weken wordt gehouden. De KNSB heeft echter meteen laten weten voor de wereldkampioene allround een uitzondering te maken. De snelste Nederlandse van vandaag verdient het tweede startbewijs.

Bij de mannen heeft Stefan Groothuis zich afgemeld voor de 500 meter. De wereldkampioen sprint wil zich gaan richten op de 1.000 en 1.500 meter. Hij zal hierdoor over twee weken in Thialf niet op de kortste afstand mogen starten. In Berlijn wordt hij vervangen door Ronald Mulder.

Update 17.27 uur

Ireen Wüst heeft zich inmiddels ook afgemeld voor de 1.000 en 1.500 meter. Ze voelt zich te ziek om dit weekend in actie te gaan komen.