Glock: "Nieuwe Marussia voelt goed aan"

Timo Glock vindt dat de nieuwe Marussia MR01 positief aanvoelt. De Russiche Formule 1-renstal kreeg de auto niet op tijd door de crashtests om te mogen deelnemen aan de wintertesten en was daarom veroordeeld tot het inzetten van enkele filmdagen om de bolide een shakedown te geven.

"De eerste paar kilometers verliepen prima en de auto deed verder ook precies wat we hadden verwacht. De basis lijkt dus goed te zijn," zei Glock tegen Speedweek. In zijn column in Auto Motor und Sport gaat hij verder: "Alle systemen werkten prima en alle data die we hebben verzameld kwam overeen met de prognoses van onze technische afdeling. Over de balans en het downforce niveau van de auto valt vanwege het lage aantal gereden kilometers en de testbanden die we gebruikten nog niet veel zinnigs te zeggen, maar het is in ieder geval fijn dat we de eerste tweehonderd kilometer zonder problemen hebben kunnen afleggen."

"Natuurlijk moeten we straks in Melbourne nog wel flink aan de slag om de auto helemaal af te stellen en finetunen, dus dat worden drukke dagen. We zullen veel werk moeten verrichten tijdens de vrije trainingen, maar als de auto daar net zo goed functioneert als tijdens de shakedown, dan geloof ik wel in een goede afloop."