'Geen disc-drive in next-gen Xbox'

Volgens MCV vertelt Microsoft softwarepartners dat de volgende generatie Xbox geen disc-drive heeft. De informatie is volgens bronnen gegeven onder de strengste NDA, die ze ooit zijn tegengekomen. Blijkbaar heeft in ieder geval iemand er alsnog lak aan.

De console zal geen disc-drive hebben, maar er wordt wel een solid-stategeheugen ingezet om ondersteuning te bieden al weet men niet of het een standaard of een eigen formaat zal zijn. Een release in 2013 is door diezelfde bronnen bevestigd. Maar wanneer Microsoft echt naar buiten wil treden met het nieuws is nog niet bekend.

Microsoft heeft inmiddels gereageerd met het standaard verhaaltje:

"Het Xbox 360-platform heeft nieuwe manieren gevonden om langer te bestaan, zoals de introductie aan de wereld van de controllervrije ervaringen met Kinect en het heruitvinden van de console door het nieuwe dashboard en bijbehorende services van entertainmentpartners. We denken continu aan wat het volgende kan zijn om de levensvatbaarheid van het platform verder te rekken en zo de algemene regels omtrent lifecycles uit te dagen. We reageren niet op verdere geruchten en speculatie."