Japanse gamesindustrie moet evalueren

Resident Evil-producer Masachika Kawata heeft gereageerd op zijn voormalige baas Keiji Inafune die gisteren meldde  dat de Japanse game-industrie in een "tragische toestand" was.

"Zoals Inafune gisteren zei, misschien moeten wij, de Japanse ontwikkelaars, opnieuw evalueren", vertelde Kawata het publiek voor zijn presentatie over Resident Evil: Revelations op 3DS op de Game Developers Conference. "Ik ben het eens met delen van wat hij zei."

Hij zei dat de Japanse industrie financieel gezond was door het succes van social games in het land. Maar diezelfde industrie heeft nog steeds een onvoldoende begrip van de huidige wereldwijde gaming markt.

"Ik denk dat we meer zouden moeten onderzoeken, onderzoeken wat de wereld wil en wat verkoopt over de hele wereld. Ik denk dat we meer leren en hopelijk producten maken die geaccepteerd en leuk worden gevonden over de hele wereld", gaat Kawata verder.

Het tegelijkertijd ontwikkelen van The Mercenaries 3D en Revelations ging soepel en efficiënt legt hij uit. Kawata geeft  aan dat er meer spinoff-titels zoals deze games gebaseerd op de Resident Evil-franchise komen. Hij hoopt dat ze mensen zullen verrassen.

"Ik hoor dat er een Resident Evil 6 uitkomt", grapte hij, om aan te geven dat hij niet kon niets over te zeggen. "Maar naast dat hoop ik dat we deze andere titels kunnen blijven maken en de IP meer uitbreiden. Ik hoop verder echt dat we in staat zullen zijn om nieuwe Resident Evil-games te maken voor nieuwe markten ... dat mensen echt niet weten wat er gaat komen."