Demonstratie tegen afscheidsceremonie Wulff

Het afscheid van de voormalige Duitse president Christian Wulff is donderdag verstoord door betogers. De actievoerders, die zich in de parken rondom Schloss Bellevue hadden verzameld, sprake schande van de ceremonie voor Wulff en overstemden met vuvuzela's de taptoe, het hoogste militaire eerbetoon.

De 52-jarige Wulff trad op 17 februari af nadat hij in opspraak was geraakt door dubieuze privéleningen en zijn pogingen publicaties daarover tegen te houden. De afscheidsceremonie, de Große Zapfenstreich, voor Wulff was dan ook omstreden. Talrijke belangrijke politici en voorgangers van Wulff lieten verstek gaan. Bondskanselier Angela Merkel en minister van defensie Thomas de Maiziere waren wel aanwezig in Berlijn.

Staande in de rook van fakkels nam hij van een vrouwelijke Duitse militair een oorkonde in ontvangst. "Hartelijk dank, dit betekent heel veel voor mij", zei Wulff. Ondertussen scandeerden de demonstranten onophoudelijk 'Schande! Schande!'. De muziekkapel kon het boegeroep niet overstemmen.


Demonstratie tegen afscheidsceremonie Wulff (Foto: Novum)