Samsung schoffeert iPad 3

Samsung heeft de nieuwe iPad 3 van Apple direct na de lancering van afgelopen woensdag aangevallen. Het Zuid-Koreaanse merk verstuurde een persbericht naar de media met daarin een vergelijkingstabel tussen de eigen Galaxy Note 10.1, die vorige maand werd geïntroduceerd, en de iPad 3.

Op tal van punten zegt Samsung een betere tablet in handen te hebben dan Apple. Zo is de Galaxy Note 10.1 lichter en dunner dan de iPad 3 en beschikt de tablet over USB2.0. Ook zou de Samsung-tablet veel beter op schrijf- en tekentaken ingericht zijn, evenals multitasken.


De Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung is hier wel bij vergeten dat de iPad 3 over een veel hogere resolutie-scherm (2048x1536 pixels) beschikt dan de Galaxy Note 10.1 (1280x800 pixels).

Overigens begon Apple woensdag zelf met moddergooien. Tijdens de presentatie van de nieuwe iPad werd een vergelijking gemaakt met de Galaxy Tab 10.1 van Samsung. Daarin kraakte het bedrijf de apps op de Galaxy Tab zonder enige nuance af. De techbedrijven zijn al maanden in een patentenoorlog verwikkeld.


Samsung schoffeert iPad 3