"CSKA houdt Nwofor in de gaten, meer niet"

VVV-Venlo trok in de zomer opnieuw een blik buitenlandse talenten open. Toen zij in het begin niet of amper speelden,kwam er kritiek. Voorzitter Hai Berden heeft altijd vertrouwen gehouden in de talenten die hij naar Venlo haalde.

"Wij halen echt niet de eerste de beste spelers naar Venlo, dat blijkt maar weer", zei Berden tegenover Voetbal International. "Maar die buitenlandse toptalenten moeten wel de tijd en de kans krijgen zich door te ontwikkelen. Met Alex Emenike en Michael Uchebo is dat onvoldoende gebeurd en daardor zijn die jongens in plaats van meer alleen maar minder gaan presteren."

"Echt zonde", vervolgde Berden. "Geef je zulke jongen vertrouwen, steek je er voldoende energie en begeleiding in, dan krijg je er veel voor terug. Kijk naar Uche Nwofor, die ontwikkelt zich nu al voorspoedig. Hij is een toptalent, de grote clubs zaten niet voor niks al achter hem aan. Dat wij hem toch konden binnenhalen, is omdat we de goede contacten hebben en razendsnel kunnen handelen."

De Nigeriaanse spits hoopt zelf hetzelfde pad te volgen als Ahmed Musa en Keisuke Honda, die Venlo verruilden voor CSKA Moskou. "We hebben een goede vertrouwensrelatie opgebouwd met de Russen. Ze houden Nwofor in de gaten, meer niet. Dat zou ook wat te vroeg zijn. Maar ik sluit niet uit dat hij straks onze volgende miljoenentransfer wordt."