'iPad 3 voelt trager aan dan voorganger'

De woensdag geïntroduceerde Apple iPad 3 voelt trager aan dan zijn voorganger. Dit zegt Tweakers.net in een hands-on review over de tablet. Apple beweerde eerder het tegenovergestelde. De tablet zou juist een sneller moeten werken dankzij een nieuwe zogeheten 'quad core grafische processor'.

Dat laatste valt dus tegen, aldus Tweakers.net: "Jammer genoeg voelt hij niet sneller aan in gebruik en is er zelfs vertraging merkbaar in sommige delen van de interface." Alleen de betere camera en het hogere resolutie-scherm zijn noemenswaardige pluspunten van de iPad 3.

Veel andere dingen vallen dan ook tegen: "Maar in sommige andere opzichten ga je er ten opzichte van de iPad 2 eigenlijk een beetje op achteruit. En dat is iets dat we niet gewend zijn van Apple, die producten elk jaar op sommige punten gelijk laat en op andere punten verbetert, maar er altijd voor zorgt dat het op geen enkel punt minder goed is dan de voorganger."

"Dat de nieuwe iPad dikker, zwaarder en wellicht minder vloeiend blijkt te zijn dan de voorganger, zal iets zijn waar veel mensen niet op gerekend zullen hebben"
, besluit de technologiesite.


'iPad 3 voelt trager en is vaak slechter'