'Samen online gamen kan huwelijk versterken'

Online spellen als World of Warcraft hebben niet alleen negatieve, maar ook positieve effecten op een huwelijk. Wanneer een van de twee partners online gamet, heeft dat een negatieve invloed op de relatie. Maar als ze samen spelen, dan versterkt dat de relatie. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Birmingham.

Ruim driekwart van de stelletjes die online games spelen vinden dat het spel een positieve invloed heeft op hun relatie. Dit gaat volgens de onderzoekers vooral op wanneer de twee samenwerken in het spel.

Toch kan gamen ook dan een bron voor onenigheid zijn. Waar de partners met een gamer ruziën over de tijd die in het spelen gaat zitten, gaan de ruzies van de gamende partners juist over het spel zelf.

Het onderzoek is gehouden onder 349 heteroseksuele stelletjes waarbij de helft samen en bij de andere helft een van de twee games speelt. Wanneer slechts een van de twee games speelt, is dat in 84 procent van de gevallen de man. Wordt er samen gespeeld, dan speelt hij in 73 procent van de gevallen vaker dan de vrouw.


'Samen online gamen kan huwelijk versterken' (Foto: Novum)