[CL] Uitslag FC Barcelona - Bayer Leverkusen

FC Barcelona heeft eenvoudig de kwartfinales gehaald van de Champions League. In Camp Nou werd Bayer Leverkusen met 7-1 verslagen.  Lionel Messi scoorde vijf keer. Een record, nog nooit scoorde iemand vijf doelpunten in één Champions Leagueduel. De heenwedstrijd had Barça al met 3-1 gewonnen.

De eerste helft kabbelde voort. Kleine kansen voor Barcelona. Na 25 minuten kreeg Bayer Leverkusen een kans. Deze kans werd overgenomen en Barça ging counteren. Xavi schoot de bal naar Messi. Deze stond één tegen één tegen doelman Bernd Leno en stiftte de bal over de doelman heen. Vlak voor rust kreeg Messi nogmaals de bal, speelde vier man voorbij en rondde af. Het stond 2-0 bij rust.

Na de rust ging de Messishow door. De Argentijn kreeg de bal van Cesc Fàbregas, speelde handig een verdediger uit en zorgde dat Leno weer de bal uit het net mocht missen. Trainer Josep Guardiola haalde toen Iniesta en Xavi naar de kant. Seydou Keita en Christian Tello kwamen erin. De laatst genoemde scoorde direct bij zijn eerste balcontact.

Een paar minuten later werd het 5-0, opnieuw Messi. Tello maakte er 6-0 van. In de 84ste minuut was het zover, Messi scoorde voor de vijfde keer deze avond. Een absoluut record, geen enkele speler lukte het om vijf keer te scoren in een Champions Leaguewedstrijd. In blessuretijd mocht Karim Bellarabi nog een eretreffer maken voor Bayer Leverkusen.