'Nieuwe iPad laat gebruikers structuur voelen'

De volgende iPad van Apple maakt het mogelijk structuur te voelen. Een afbeelding van glaswerk voelt dan anders aan dan een afbeelding van een steen. Ook is het mogelijk de rand van bijvoorbeeld een tafel te voelen. Volgens het Britse techweblog Pocket Lint is Apple een samenwerking aangegaan met het Finse bedrijf Senseg dat gespecialiseerd is in dergelijke schermen.

Senseg maakt aanraakschermen die het zelf voelschermen noemt. Het bedrijf weigert volgens het weblog te reageren op het gerucht. Het bedrijf laat wel weten dat het gemakkelijk is zijn technologie in te bouwen in apparaten van Apple, Android en Windows. De grootte van de schermen zou hierbij niet belangrijk zijn.

Woensdag om 19.00 uur houdt Apple een presentatie in San Francisco, waar het bedrijf een nieuw product zal onthullen. Het gaat naar verluidt om een iPad HD met een hogere resolutie beeldscherm, krachtigere processor en betere camera's. Ook de virtuele assistent Siri wordt volgens geruchten op Amerikaanse gadgetweblogs ingebouwd in het tablet.

"We have something you really have to see. And touch", is de loktekst van Apple in de uitnodiging voor de Amerikaanse perspresentatie.


'Nieuwe iPad laat gebruikers structuur voelen' (Foto: Novum)