SimCity is terug van weggeweest

EA heeft tijdens Game Changers @ GDC aangekondigd dat er in 2013 een nieuwe SimCity verschijnt. SimCity voor de pc is een nieuw deel in de reeks, dat momenteel wordt ontwikkeld door Maxis Emeryville.

De nieuwe SimCity biedt de simulatiekenmerken waar de reeks al meer dan twintig jaar bekend om staat, maar is tegelijkertijd toegankelijker door een nieuwe user interface en met een multiplayerspeltype waarin je met gamers van over de hele wereld steden bouwt. Het spel daagt de gamers uit om hun eigen steden te besturen en samen met vrienden een wereld te creëren. Je keuzes hebben langdurige gevolgen die tot buiten de stadsgrenzen strekken, want samen los je internationale problemen op, zoals de klimaatverandering, de zoektocht naar duurzame grondstoffen en natuurrampen. Hierdoor verdien je trofeeën om in je stad te plaatsen. Jij beslist met je medespelers of je met of tegen elkaar werkt om de toekomst van de aarde te bepalen, met alle gevolgen van dien. Als jij veel vervuiling veroorzaakt naast een buurstad worden de Sims van die stad ziek, maar je kunt ook brandweer naar een grote brand in een nabijgelegen stad sturen.

De simulatiegame draait op Maxis' eigen GlassBox Engine. Alles wat je ziet in de wereld wordt nagebootst: de Sims hebben banen die ze kunnen verliezen, kopen huizen, worden rijk of slokken elke cent uit het sociale potje op. In het spel bouw je steden waarin elke keuze echte gevolgen heeft voor het karakter van je stad, de staat van je regio en voor de andere spelers in de online spelwereld. Je beslissingen hebben visuele, maar ook functionele gevolgen voor je unieke stad.

"We zijn de miljoenen fans dankbaar, want zij hebben er mede voor gezorgd dat SimCity synoniem is met het stadsimulatorgenre. Deze gamereeks is zeer belangrijk voor Maxis en we kunnen dan ook niet wachten om de nieuwe versie te introduceren voor een nieuwe generatie gamers", aldus Lucy Bradshaw, senior vicepresident van EA's Maxis Label. "Dankzij onze eigen GlassBox Engine heb je in SimCity voor de pc al het gereedschap dat je nodig hebt voor de meest uitgebreide simulatiegame van zijn soort. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de ervaring net zo leuk en makkelijk speelt als de eerdere spellen - ongeacht het platform."

SimCity wordt naar verwachting in 2013 voor de pc uitgebracht.