[CL] Uitslag Benfica - FK Zenit

Benfica heeft zich ten koste van Zenit St. Petersburg geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In Lissabon werd het 2-0 voor de thuisploeg, terwijl de heenwedstrijd in Rusland nog in een 3-2 zege voor Zenit was geëindigd.

Benfica moest na de nederlaag tegen Zenit winnen om door te gaan in de Champions League. De ploeg uit Lissabon viel dan ook aan tegen de Russen en kreeg in de eerste helft verschillende kansen. Pas vlak voor rust wist Maxi Pereira te scoren nadat Zenit-doelman Malafeev een doelpoging van Axel Witsel niet goed wist te verwerken.

In de tweede helft bleef Benfica de bovenliggende partij, maar omdat de Portugezen kansen bleven missen mocht Zenit blijven hopen. De Russen kregen nog wel enkele kansjes, maar pas in de blessuretijd van de wedstrijd wist Oliveira voor Benfica het duel in het slot te gooien.