Taakstraf voor ontbloot bezoek aan pleegdochter

Een 35-jarige man uit Blokzijl moet zestig uur taakstraf uitvoeren omdat hij met ontbloot geslachtsdeel bij zijn 17-jarige pleegdochter werd aangetroffen. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de Blokzijler dinsdag voor schennis van de eerbaarheid.

De politie kreeg in de nieuwjaarsnacht van 2011 rond 00.45 uur een melding dat er ruzie gaande was in een woning in Bant. De moeder vertelde de politie overstuur dat de man dronken thuis was gekomen en zei dat hij even boven bij de kinderen ging kijken. Toen ze even later poolshoogte ging nemen, trof ze hem op de kamer van de pleegdochter aan met zijn broek op zijn knieën.

De man was onder invloed van alcohol toen het gebeurde. Het Openbaar Ministerie beschuldigde de man twee weken geleden van poging tot ontucht en eiste de maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Dat was in de tenlastelegging echter onduidelijk geformuleerd, waardoor de rechtbank die aantijging niet heeft behandeld. Omdat ontucht niet bewezen is verklaard, viel de straf lager uit dan de eis. De man kreeg ook nog een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur opgelegd.