Burgemeester Hulst bezoekt Chinees na jolige tweet

Burgemeester van het Zeeuwse Hulst Jan-Frans Mulder bezoekt dinsdag de eigenaren van een Chinees restaurant in Middelburg dat onlangs werd overvallen. Een grappig bedoelde tweet over een reeks overvallen op Chinese restaurants in Zeeland kwam hem maandag op veel kritiek te staan.

"Nu al dlie overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in z'n klaag gelepen wordt...niet sambalb(l)ij!", had de burgemeester getwitterd. De tweet is nog altijd niet verwijderd en de burgemeester is niet van plan zijn excuses aan te bieden, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Hij brengt het bezoek voor een steunbetuiging."

Wel vindt de burgemeester het volgens de woordvoerder vervelend dat de eigenaren door zijn tweet nu ook nog eens extra media-aandacht over zich heen krijgen. Zij wil verder weinig over de kwestie kwijt omdat de burgemeester op persoonlijke titel en niet namens de gemeente twittert.

De burgemeester hangt vaker de hofnar uit met woordspelingen. Zo twitterde hij naar aanleiding van het vertrek van PvdA-leider Job Cohen: "Jammer dat integer persoon Cohen zo de politiek verlaat. Het scheelde een 'fractie' of hij was doorgegaan. Nu op zoek naar een 'Co-haan'?"

Omroep Zeeland meldde maandag al dat de Zeeuwse commissaris van de koningin Karla Peijs niet blij is met de tweet. Zij zou op korte termijn met Mulder willen praten over zijn bericht.


Burgemeester Hulst bezoekt Chinees na jolige tweet (Foto: Novum)