McNugget van president is goud waard

Een vrouw in de Amerikaanse staat Nebraska heeft op veilingsite eBay 8100 dollar (ruim 6100 euro) gekregen voor een Chicken McNugget die sterk lijkt op het profiel van George Washington. Tot maandagmiddag kon op de presidentiële snack worden geboden, meldde de Sioux City Journal.

De vrouw, Rebekah Speight, veilde de snack van gefrituurde kippenpasta om geld in te zamelen om vijftig kinderen op zomerkamp te kunnen sturen.

Na een bezoekje aan fastfoodrestaurant McDonalds drie jaar geleden bleef de McNugget over. Speight wilde de snack samen met de andere voedselresten weggooien toen haar de treffende gelijkenis van het krokante kiphapje met de eerste president van de Verenigde Staten duidelijk werd. Thuis bewaarde ze het kipklompje al die tijd in de vriezer.

Aanvankelijk dreigde de hele veiling in de soep te lopen vanwege de strenge eisen van eBay op het gebied van etenswaren die de uiterste houdbaarheidsdatum hebben overschreden. Vanwege de goede bedoelingen van Speight besloot de veilingsite een uitzondering te maken.


McNugget van president is goud waard (Foto: Novum)