Chavez: kanker was teruggekeerd

Het verdachte weefsel dat artsen vorige week uit de bekkenstreek van de Venezolaanse president Hugo Chavez hebben verwijderd was van dezelfde kwaadaardige variant als een eerdere tumor. Volgens Chavez heeft onderzoek van het weggesneden gezwel uitgewezen dat de aandoening waaraan hij in juni werd behandeld was teruggekeerd.

Maar Chavez toonde zich zondag, toen hij voor het eerst sinds de operatie van vorige week zaterdag op televisie verscheen, zelfverzekerd. Hij verklaarde dat de tumor volledig was verwijderd en dat hij nu geheel kankervrij is. Chavez' herstel is naar eigen zeggen bovendien 'gemakkelijk en snel' verlopen.

De zaterdag geschoten beelden tonen Chavez in de Cubaanse hoofdstad Havana, in gezelschap van een reeks ministers en zijn oudere broer Adan. De president hield twee zaterdagkranten voor de camera omhoog om te bewijzen dat de opname niet al was gemaakt voor hij onder het mes ging.

Het verdachte weefsel dat vorige week zaterdag bij Chavez is weggenomen bevond zich op dezelfde plaats als het kwaadaardige gezwel ter grootte van een honkbal dat artsen in juni hadden verwijderd.


Chavez: kanker was teruggekeerd (Foto: Novum)