Nieuwe huurders betalen 9 procent meer bij Vestia

Woningcorporatie Vestia gaat de huren voor nieuwe huurders met maximaal negen procent verhogen. Ook wil de in financiële problemen verkerende woningstichting geld binnenhalen door woningen te verkopen. Dat bevestigt een woordvoerder van Vestia vrijdag. Voor de huidige huurders verandert er niets.

Vestia zei eerder dat de huurder niets zullen merken van de problemen van de corporatie. De plannen worden aangekondigd in een brief van Vestia aan de huurdersvereniging. Directeur Ronald Paping van de Woonbond heeft de brief ingezien en noemt het schandalig dat de Rotterdamse corporatie terugkomt op de eerdere belofte.

Volgens Paping wordt met de huurverhoging de doorstroming op de woningmarkt om zeep geholpen. "Starters en nieuwkomers worden hier de dupe van."

Vestia, met ongeveer 89 duizend woningen een van de grootste corporaties van Nederland, kwam in acute geldproblemen door te speculeren met risicovolle financiële producten. Verantwoordelijk topman Erik Staal, die ruim een half miljoen euro per jaar verdiende, ruimde het veld en kreeg 3,5 miljoen euro mee.


Nieuwe huurders betalen 9 procent meer bij Vestia (Foto: Novum)