John de Mol baalt enorm van flop

John de Mol baalt gigantisch dat zijn nieuwe SBS-talentenjacht The Winner Is van presentator Beau van Erven Dorens en Jeroen van der Boom in Nederland een flop is gebleken. Dit zegt de mediatycoon vrijdag in het NRT-programma College Tour, zo meldt de Volkskrant.

The Winner Is scoort ongeveer een half miljoen kijkers, terwijl De Mol zei 'een touw te kopen' als de show minder dan een miljoen kijkers zou scoren. De Mol: "Ja, ik heb heel hard gescholden. Ben daar heel lang, heel chagrijnig over geweest. En waar het aan ligt? Dat kan ik niet in een paar minuten uitleggen."

Dagblad De Pers suggereerde eerder dat het Talpa-format te ingewikkeld was, maar dat is volgens de tv-producent niet zo: "Nee, ik denk dat dat dan meer aan de betreffende journalist ligt."

Toch blijft De Mol het nog even proberen met het format, want op de Duitse tv gaat zijn zus Linda de Mol The Winner Is presenteren: "Het is in Nederland mislukt, maar we krijgen gelukkig een herkansing in Duitsland vanaf volgende week en we hebben het programma zo verbeterd dat ik er nog steeds in geloof."

Ook zegt de mediatycoon geloof te hebben in de kwakkelende SBS-zenders, die hij vorig jaar overnam: "Geef ons minimaal twee jaar om het fundament weer opnieuw te bouwen. Dan mag je me er weer naar vragen. Bij RTL, dat ook ooit in een dergelijke fase verkeerde, deed er toen ook vijf jaar over om weer succesvol te worden."


John de Mol baalt enorm van flop