Pedoclub praat over ontbindingsverzoek

Pedofielenvereniging Martijn verdedigt zich vrijdagmiddag tegenover de pers tegen het ontbindingsverzoek dat bij de rechter is ingediend. In Den Haag zal onder anderen voorzitter Marthijn Uittenboogaard leden van de vereniging vertellen wat het beleid van de organisatie is en waarom zij vinden dat de vereniging niet verboden moet worden.

De rechtbank in Assen zou komende woensdag een zitting houden over het verzoek tot ontbinding, maar die is verzet naar 16 mei. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat verzoek in december bij de rechtbank neergelegd, omdat het vindt dat het niet door de beugel kan hoe Martijn pedofielie verheerlijkt. Kinderen en hun ouders moeten hiertegen beschermd worden, aldus justitie.

Als de rechtbank te zijner tijd mocht beslissen dat de vereniging verboden en ontbonden moet worden, dan houdt Martijn op te bestaan. Als er dan toch nog mensen zijn die de vereniging voortzetten, dan riskeren zij een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Zij kunnen dan worden beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie.

Pedoclub praat over ontbindingsverzoek
Pedoclub praat over ontbindingsverzoek (Foto: ANP)