Ouders Steven B. geschokt en vol ongeloof

De ouders van Steven B., de man die bekend heeft twee meisjes uit Oudenbosch ontvoerd en misbruikt te hebben, zeggen diep geschokt en vol ongeloof te zijn. Dit heeft de vader van Steven laten weten aan Omroep Brabant. Ze hebben hun zoon vooralsnog niet mogen zien, omdat hij in voorlopige hechtenis zit. Zelf voelen ze ook weinig voor contact blijkt uit het gesprek.

De bekentenis van hun zoon kwam hard aan, bekent de vader. Ze moesten het nieuws over hun zoon donderdagochtend via het nieuws horen. “We hebben moeilijke weken gehad. Je kunt het niet geloven dat je kind zoiets doet. We voelen ons door onze zoon besodemieterd. Misschien dat we er over enkele weken anders over denken,` zo zegt de vader van Steven.  Ze pleiten voor een passende straf voor hun zoon.

Volgens de vader van Steven was hij een levenslustige jongeman, die altijd vrolijk was. `Hij was altijd bezig. Steven is filmgek en ging wel vijf tot zes keer per week met zijn vriendin naar de bioscoop. Ook ging hij helemaal op in zijn hobby als jeugdtrainer bij voetbalclub DVO'60." Hij beschrijft Steven als een goed opgevoede jongen, in de bloei van zijn leven.

Arrestatie
Op het moment dat Steven B. in zijn eigen huis werd gearresteerd, werd er een inval bij zijn ouders gedaan. De computer werd in beslag genomen, en de politie toonde erg veel interesse in de auto in de garage. Op het laatst zijn de ouders meegegaan om een verklaring op het bureau af te leggen.

Ook de ouders van Steven hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De moeder heeft hier veel aan laat de man weten. "Het is ook voor ons een hele moeilijke tijd"