Jonge vrouwen zijn liever dom dan plat

Een grootscheeps onderzoek onder jonge Britse vrouwen heeft een opmerkelijk resultaat opgeleverd. Bijna de helft van de dames tussen 18 en 25 lentes heeft liever een flink bos hout voor de deur dan een hoog iq. Een op de drie vrouwen zou zelfs per direct een dom blondje met dikke tieten willen zijn.

Britse feministes staan inmiddels op hun achterste benen door de uitkomst van het onderzoek van MyVoucherCodes.co.uk. "Er ligt een ongehoorde druk op vrouwen om te focussen op hun lichaam", klaagt Kat Banyard van UK Feminista. "Door reclames en tijdschriften leren ze al op jonge leeftijd dat hoe ze eruitzien belangrijker is dan wat ze doen. Dat kan uitmonden in eetstoornissen of in het nemen van extreme maatregelen, zoals plastische chirurgie."

Het feit dat beroemdheden ook geregeld hun lichaam laten verbouwen, helpt ook al niet mee. "We worden gebombardeerd met foto's van knappe vrouwen met volle lippen en een D-cup", vindt psychologe Mamta Saha. "Het is logisch dat veel vrouwen dat uiterlijk associëren met hun succes."

Aan het onderzoek hebben 1.142 Britse vrouwen deelgenomen. Maar liefst 60 procent van hen denkt dat mannen eerder in hen zijn geïnteresseerd als zij zijn gezegend met een flinke boezem. Slechts 43 procent denkt, al of niet terecht, dat mannen interesse hebben in een intelligente vrouw.