Uitslag Engeland - Nederland

Nederland heeft het oefenduel tegen Engeland met 2-3 gewonnen. Op Wembley won de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk dankzij twee goals van Arjen Robben en één van Klaas-Jan Huntelaar.

In de eerste helft presteerden beide ploegen ver onder hun niveau, wat het er voor de neutrale kijker niet leuker op maakte. Nederland kwam geen moment in de buurt van het niveau van het WK 2010. Vooral Wesley Sneijder leek wanhopig te zoeken naar zijn vorm. De Engelsen, die verzwakt aan het duel begonnen, konden daar ook niks tegenover zetten. Verder dan enkele ongevaarlijke schoten op het doel kwamen beide ploegen niet.

In de tweede helft veranderde echter alles. De Engelsen kregen enkele goede kansen en leken het overwicht te grijpen. Op dat moment was het echter Robben die Oranje op voorsprong bracht. Na een solo vanaf de eigen helft en Huntelaar die de weg vrij maakte rondde hij prima af. Een minuut later was het 0-2 toen Huntelaar scoorde na een perfecte voorzet van Dirk Kuijt. Hij kwam daarbij echter ook met zijn hoofd in botsing met dat van de Engelsman Chris Smalling. Beiden moesten daarna gewisseld worden.

In de slotfase van de wedstrijd bleek vervolgens hoe kwetsbaar de verdediging van Oranje was. Gary Cahill scoorde vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer en in de blessuretijd leek Ashley Young een nederlaag voor de Engelsen te voorkomen. Een minuut later was het wederom Robben die met een prachtige krul Nederland alsnog de zege bezorgde.