Bendtner sluit Russisch avontuur niet uit

Arsenal doet Nicklas Bendtner komende zomer mogelijk over aan een Russische club. De spits zelf staat open voor een vertrek naar Oost-Europa.

Bendtner vindt dat het huidige niveau van de Russische competitie niet valt te onderschatten. "Veel goede spelers trekken naar Rusland. Het ziet er naar uit dat dat de komende tijd nog wel zo zal blijven." De Deen komt dit seizoen op huurbasis uit voor Sunderland, omdat hij geen toekomst heeft in de hoofdmacht van Arsenal. Een definitief vertrek in de zomer zou voor hem een reële optie zijn, zo verklaart hij aan Reuters.

"Op dit moment ben ik verhuurd (aan Sunderland, red.) en als de tijd daar is zal ik alle mogelijkheden op een rijtje zetten. In het voetbal kun je nooit nooit zeggen", weet de 24-jarige international. Bendtner speelde vier seizoenen in het eerste elftal van Arsenal. Hij behoorde in een groot deel daarvan tot een vaste waarde, maar raakte in het afgelopen seizoen buiten beeld. Daarin speelde hij 22 wedstrijden en scoorde hij twee keer.