BNN vindt verdachtmaking 'grove belediging'

BNN is woedend over de bewering dat de omroep afwist van het 'toneelstukje' dat zondagavond te zien was in Spuiten en Slikken. De 17-jarige 'Tommy', die zei heroïneverslaafd en dakloos te zijn, was te gast in het programma. Het verhaal van de jongen bleek echter verzonnen.

BNN laat weten uitgebreide voorgesprekken te hebben gevoerd met de jongen en zijn 'begeleider'. De begeleider blijkt echter zijn vader te zijn geweest, Rob Neumann. Hij laat dinsdag aan Omroep Brabant weten dat de echte Tommy te ziek was om in de uitzending te verschijnen en hij met goedkeuring van BNN een vervanger regelde.

"In tegenstelling tot het verhaal van Rob Neumann heeft de redactie van Spuiten en Slikken nooit geweten dat Tommy een acteur was", reageert BNN, die bovendien stelt dat de jongen die verscheen dezelfde was als die in de voorgesprekken. "Spuiten en Slikken is een integer programma, dat juist de waarheid over drugs naar voren wil brengen. De verdachtmaking dat wij zouden hebben meegewerkt aan een toneelstukje is een grove belediging."

Ook is achteraf gebleken dat 'Tommy' en zijn 'begeleider' scholen bezoeken om drugsvoorlichting te geven. "BNN begrijpt wel dat Tommy's vader, als eigenaar van een commercieel drugsvoorlichtings- en -opsporingsbedrijf, nu probeert te redden wat er te redden valt", aldus de omroep. "Dat daarbij klinkklare onzin wordt verkocht pikken we absoluut niet."