Regisseur voor Mary Poppins-film met Tom Hanks

Filmstudio Disney heeft John Lee Hancock gevraagd voor de regie van Saving Mr. Banks, over de totstandkoming van de film Mary Poppins. Tom Hanks en Meryl Streep worden genoemd voor de hoofdrollen, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Saving Mr. Banks vertelt het verhaal van Walt Disney, die veertien jaar lang aan de Australische schrijfster P.L. Travers heeft moeten trekken om hem de rechten van haar boek Mary Poppins te verkopen. Hanks wordt genoemd voor de rol van Walt Disney en Streep, die zondag haar derde Oscar won, zou Travers spelen.

De schrijfster had er moeite mee om haar zeer persoonlijke verhaal van de hand te doen. Disney kreeg Travers uiteindelijk zover, maar ze bleef kritisch over het project. Travers had zelfs zo'n hekel aan de geanimeerde scènes in de film, dat ze nooit meer werk aan Disney wilde verkopen.

Disney heeft John Lee Hancock, bekend van The Blind Side, gevraagd Saving Mr. Banks te regisseren. Mary Poppins werd in 1964 door Disney uitgebracht. De film werd bekroond met vijf Oscars, waaronder voor Julie Andrews oor haar titelrol.

Saving Mr. Banks moet nog dit jaar in productie gaan.


Regisseur voor Mary Poppins-film met Tom Hanks (Foto: Novum)