Michael Douglas aan de slag voor FBI

Michael Douglas is de nieuwe woordvoerder van de FBI in een campagne tegen fraude op de financiële markt. De acteur is te zien in een videoboodschap waarbij hij verwijst naar zijn rol als hebzuchtige Gordon Gekko in Wall Street. "De film was fictie, maar het probleem is echt."

Het filmpje, dat onder meer op de website van de FBI te vinden is, begint met de beroemde scène uit de film uit 1987 waarin Gekko hebzucht goed noemt. Douglas roept bankiers en handelaren namens de FBI op niet in de voetsporen van Gekko te treden.

"Het succes van onze economie hangt steeds meer samen met de integriteit van de financiële markt", zo weet Douglas. "Als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo." De 68-jarige acteur won een Oscar voor zijn rol in Wall Street.

"Integriteit en eerlijkheid zijn van cruciaal belang voor het succes van onze markten," zegt ook FBI-topvrouw Janice Fedarcyk. "De aankondiging van vandaag brengt ons daar dichterbij." De reclameboodschap is sinds maandag te zien.


Michael Douglas aan de slag voor FBI (Foto: Novum)