BNN wordt genaaid door nepjunk

BNN is voor de gek gehouden door een nepjunk. In Spuiten en Slikken was zondagavond een 17-jarige jongen te zien die beweerde heroïneverslaafd te zijn. Hoewel op Twitter al werd getwijfeld aan zijn oprechtheid, waren studiogasten onder de indruk van het verhaal van 'Tommy'. "Wij zijn royaal genaaid."

"Tot onze verbijstering blijkt dat 'Tommy' uit Spuiten en Slikken zijn verslaving heeft verzonnen", schrijft BNN op Facebook. De redactie van het programma kreeg na de uitzending een e-mail van een bekende van de jongen. "Volgens de bron was hij helemaal niet verslaafd, noch dakloos, maar woont hij gewoon in een flatje in Tilburg. Aan de hand van een aantal na de uitzending snel verwijderde internetprofielen hebben we kunnen vaststellen dat dit inderdaad lijkt te kloppen."

BNN stelt uitgebreide voorgesprekken te hebben gevoerd met zowel 'Tommy' als zijn 'begeleider'. De begeleider blijkt zijn vader te zijn. "Vanaf het moment dat we contact hadden met beiden zijn ze volledig 'in character' geweest, waarbij hun verhaal ook na uitvoerig checken en dubbelchecken volkomen consistent bleek te zijn."

BNN baalt naar eigen zeggen 'verschrikkelijk'. "Niet alleen wij zijn royaal genaaid, maar ook de vele kijkers die geraakt waren door het aangrijpende relaas van Tommy. We bieden hen dan ook onze welgemeende excuses aan."


BNN wordt genaaid door nepjunk