[Video] Spectaculaire crash Montoya in Daytona 500

Juan Pablo Montoya heeft in de NASCAR Sprint Cup een spectaculaire crash meegemaakt. De Colombiaan verloor tijdens de Daytona 500 de macht over zijn bolide en crashte tegen een met een straalmotor uitgeruste truck die gebruikt wordt om de baan te drogen, een vlammenzee was het gevolg.

De race in Daytona stond oorspronkelijk voor zondag op het programma, maar door de overvloedige regenval werd de wedstrijd verplaatst naar maandag. Ook toen was het niet de gehele tijd droog. Daarom werd de race geneutraliseerd om de zogenaamde jetdryers de kans te geven om het asfalt van de oval te drogen. Montoya crashte tegen een van deze wagens aan, maar had ondanks de vlammenzee geen letsel. De race lag door het incident ruim twee uren stil.

Uiteindelijk ging de zege in de prestigieuze race naar Matt Kenseth die in de laatste ronde Dale Earnhardt jr. voorbleef. Kenseth bedankte uitgebreid zijn teamgenoot Greg Biffle die ervoor zorgde dat de opmars van Earnhardt jr. te laat kwam om nog de zege te kunnen pakken.