Waarschuwingsschot politie trof woningruit

Een van de waarschuwingsschoten die de politie zondagochtend afvuurde in Hengelo is door de ruit van een woning aan het Leurinksplantsoen gegaan. De Twente politie laat weten te onderzoeken hoe dit kon gebeuren. Niemand is gewond geraakt.

De schoten werden gelost na een lange wilde achtervolging die leidde tot de aanhouding van twee benzinedieven. Het duo, een 22-jarige man uit Hengelo en een 16-jarige jongen uit Rijssen, hadden met een gestolen auto meerdere keren een politiewagen geramd.

De politie wist hen tot stoppen te dwingen op de A1 bij Markelo, waarop de bestuurder vol gas achteruit op de agenten inreed. De agenten konden op tijd wegspringen, waarna de achtervolging werd hervat.

De voortvluchtigen werden rond 05.00 uur op de Breemarsweg in Hengelo tegengehouden. Toen ze weer weg probeerden te komen, werden tijdens de achtervolging de waarschuwingsschoten gelost, waarna de twee werden aangehouden.

Het rechercheteam wil graag in contact komen met jongeren die tijdens de achtervolging moesten uitwijken op de Potdijk in Markelo. Het kan zijn dat zij informatie hebben die voor de politie van belang is.