Smartphone met 41MP-camera aangekondigd

Nokia heeft de spirituele opvolger van hun N8 aangekondigd. De Nokia 808 PureView wordt een smartphone die een camera krijgt met een sensor van maar liefst 41 megapixels. Het optiek wordt geleverd door Carl Zeiss.

Dankzij het hoge aantal megapixels en hocus pocus is het mogelijk om een foto te maken, daarop in te zoomen en vervolgens nieuwe details te ontdekken. Er worden namelijk meerdere pixels opgeslagen in één pixel. Nokia noemt de techniek achter dit alles PureView en richt zich hiermee op fotografen die een smartphone willen hebben. 

De 808 draait op een 1,3 GHz cpu en krijgt 512 MB RAM. Het opnemen van video is uiteraard ook mogelijk en wel op een 1080p-resolutie. Net als op een N8 zit ook hier een HDMI-uitgang op zodat je in HD en met surround sound media kan afspelen.

Alle (Nokia) apps en games zijn beschikbaar voor de PureView die draait op de meest recente versie van Symbian: Nokia Belle. De geplande release voor Europa ligt in mei en je zult zo'n 450 euro moeten neerleggen voor deze cameratelefoon.