Frank Lammers baalt van Iraanse Oscarwinst

Frank Lammers is teleurgesteld dat 'zijn' film Rundskop de Oscar voor beste niet-Engelstalige film is misgelopen. De Nederlandse acteur, die in de Belgische inzending een bijrol van Vlaamse boer speelt, zag de Iraanse film A Separation het felbegeerde gouden beeldje winnen.

"Ik weet dat we van tevoren dachten dat A Separation zou winnen, maar ik ben toch teleurgesteld dat Rundskop het niet is geworden", zegt Lammers tegen Novum Nieuws vanuit Amsterdam, waar hij de Oscaruitreiking live volgt. De verwachting bij de makers van Rundskop, die gaat over het gebruik van illegale groeihormonen in de vleesindustrie, was al dat het Iraanse familiedrama beter lag bij de leden van de Academy.

"Het is natuurlijk fantastisch dat we genomineerd zijn, dat snap ik best. Maar ik heb ineens geen zin meer om de rest van de avond door te feesten. Ik ga zo naar bed. Die arme jongens zitten nog in Los Angeles, die moeten de rest van de avond nog uitzitten", zegt de 39-jarige acteur wrang lachend over Rundskop-regisseur Michaël Roskam en acteur Matthias Schoenaerts.

Maar voordat Lammers zijn bed opzoekt heeft hij nog één wild plan. "Ik neem nog een paar biertjes en pak dan de klei van mijn dochtertje. Ik boetseer zelf wel zo'n gouden mannetje, dan slaap ik beter."