[Primera División] Messi opnieuw goud waard voor Barça

FC Barcelona is bij Atlético Madrid ontsnapt aan puntverlies. Lionel Messi schoot de Catalanen kort voor tijd langs de Madrilenen; 1-2.

Barcelona zag concurrent en koploper Real Madrid eerder op de dag het gat vergroten tot dertien punten en moest dus winnen bij Atlético Madrid. Los Rojiblancos zijn in goede doen sinds de komst van trainer Diego Simeone. Barcelona stond een heet avondje te wachten in Vicente Calderon, waar Atlético in het verleden vaker een lastige klant was voor de formatie van Pep Guardiola.

Barcelona leek al vroeg op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Messi werd vanwege vermeend hands afgekeurd. De Argentijn kreeg daarvoor geel en mist daardoor het thuisduel met Sporting Gijon van volgende week. Messi was andermaal belangrijk voor de Catalanen, nadat hij vorige week vier keer scoorde tegen Valencia (5-1). De aanvaller maakte kort voor tijd de 1-2.

Atlético kwam kort voor de pauze aan de leiding via een prachtige aanval. Messi stuurde Cesc Fàbregas weg en hij bediende Dani Alves op maat. De voorsprong kwam Barça goed uit, want Atlético bood uitstekend tegenstand. Dat gebeurde met vrij hard spel, in de geest van coach Simeone. De Argentijn kon in de tweede helft snel juichen aan het begin van de tweede helft.

Een vrije trap van Atlético kwam uiteindelijk terecht bij Radamel Falcao, die van dichtbij Victor Valdes passeerde: 1-1. Het duel golfde na de gelijkmaker op en neer, maar uiteindelijk besliste Messi de wedstrijd. De doelpuntenmachine schoot een vrije trap binnen terwijl Atlético nog druk bezig was met de muur neer te zetten. Protesten leverden niets op, net als een slotoffensief.