Joan wint Nationaal Songfestival

Joan Franka heeft zondagavond het Nationaal Songfestival gewonnen. Na een spannende strijd en tegen de jurywaardering in kwam Joan als winnaar uit de bus.

De zes deelnemers aan het Nationaal Songfestival waren onderverdeeld in drie duels. Als eerste kwam Pearl Jozefzoon aan bod tegen Tim Douwsma. Het tweede duel ging tussen Joan en Raffaëla Paton en in de derde battle moest Kim de Boer het opnemen tegen Ivan Peroti.

De 21-jarige winnares bracht het zelfgeschreven liedje 'You and Me' ten gehore, dat ging over haar eerste jeugdliefde. In de battle nam ze het op tegen Raffaëla, die over 'Chocolatti' zong. Joan kwam op in een indianenpak, compleet met tooi, waar Raffaëla schaars gekleed was voor haar liedje. Jurylid Stacey Rookhuizen wist het treffend te omschrijven: "Misschien moet de een wat meer, en de ander wat minder aantrekken."

Nadat ze Raffaëla verslagen had nam ze het in de finale op tegen Pearl Josefzoon en Ivan Peroti. De vakjury, bestaande uit Ali B, Stacey Rookhuizen, Carlo Boszhard, Afrojack en Jeroen Nieuwenhuize, gaf Joan de minste punten. Het Nederlandse thuispubliek besliste echter anders en bezorgde Joan de overwinning.

Het is al een tijd geleden dat Nederland tot de finale van het Eurovisie Songfestival wist door te dringen, zeven jaar om precies te zijn. Het was Re-Union die in 2004 met het nummer ‘Whithout You' voor het laatst de finale bereikte, dit jaar is het de beurt aan Joan Franka om de Nederlandse eer hoog te houden. Het Eurovisie Songfestival wordt gehouden op 22, 24 en 26 mei in Bakoe, Azerbeidzjan.

FOK!fotograaf Bram Muller was bij de bekendmaking aanwezig, en maakte een fotoreportage.


Joan wint het Nationaal Songfestival met het liedje 'You and Me'