Liverpool pakt League Cup pas na penalty's

Liverpool heeft zondag zijn eerste prijs in zes jaar gewonnen. Op Wembley was de League Cup na penalty's voor de Reds. Na 90 minuten was het duel met Cardiff City, dat in het Championship uitkomt, in 1-1 geëindigd. Na 120 minuten waren daar twee treffers bijgekomen: 2-2. In de strafschoppenreeks werd het 3-2 voor Liverpool.

Liverpool nam in het Wembley-stadion de wedstrijd direct in handen, maar het was Cardiff dat verrassend en onverdiend op voorsprong kwam. De Welshmen hadden in de eerste achttien minuten nog geen kans gecreëerd, maar toen de bal bij Mason kwam schoof die hem wel onder Liverpool-goalie Pepe Reina door.

Ook na de 1-0 beperkte Cardiff zich vooral tot het tegenhouden van de Reds, maar die leken geschrokken en lieten tot de rust niet veel zien. In de tweede helft heroverde Liverpool het middenveld en trok Martin Skrtel de stand gelijk. In de slotfase probeerde Cardiff de verlenging nog te voorkomen, maar Kenny Miller joeg de bal van dichtbij over.

In de wedstrijd was een belangrijke rol weggelegd voor Dirk Kuijt. De Nederlander kwam vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging in het veld als vervanger van Andrew Carroll. In de tweede helft van de extra tijd leek hij de wedstrijd te beslissen door al glijdend de 2-1 aan te tekenen. Niet veel later haalde de Nederlander nog de bal van de eigen lijn en voorkwam zo een treffer. In de daaropvolgende hoekschop wist Ben Turner alsnog de 2-2 aan te tekenen en werden strafschoppen noodzakelijk.

In de penaltyserie vielen vele missers te noteren, maar onder meer Kuijt schoot wel raak vanaf de elf meter. Een misser van Cardiff-speler Anthony Gerrard, het neefje van Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard, zorgde ervoor dat de Reds voor het eerst sinds het seizoen 2005-2006 weer een prijs wisten te pakken. Ook lag er voor de winnaar een ticket voor de Europa League klaar.