Verbeek na topduels: "Een rare competitie"

AZ verspeelde zondag volgens Gertjan Verbeek twee punten tegen sc Heerenveen. De wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde na een spectaculaire wedstrijd in 3-3. De Fries vond het een rare speelronde in de Eredivisie.

AZ zag koploper PSV twee punten uitlopen door de remise van de Alkmaarders. De Eindhovenaren wonnen thuis van Feyenoord. "Het is een rare competitie. PSV staat 2-0 voor en wint maar net met 3-2. Wij hadden nu ook meer verdiend en het wordt 3-3", aldus Verbeek na het gelijkspel.

Maarten Martens en Charlison Benschop ontbraken in de topper. "Het gaat een rol spelen of je met vaste mensen kunt spelen en niet het hele elftal moet omgooien. Gelukkig deden onze vervangers het ook goed", zei de coach van AZ. Collega Ron Jans had complimenten voor AZ.

"Ze domineerden de wedstrijd en speelden echt als kandidaat voor het kampioenschap. Dan mogen wij hartstikke tevreden zijn met een punt. We kwamen goed weg doordat AZ veel kansen miste. We hebben wel veerkracht getoond en blijven bovenin meedoen, niet om de eerste plek."