Uitslagen Eredivisie speelronde 22

Dit weekend werd in de Eredivisie de 23e speelronde afgewerkt. De topper tussen PSV en Feyenoord werd gewonnen door de thuisploeg (3-2), terwijl de andere topper tussen AZ en Heerenveen eindigde in een gelijkspel. FC Twente en Ajax deden goede zaken door hun wedstrijden te winnen.

De Graafschap heeft zijn eerste weedstrijd onder de nieuwe trainer Roelofsen verrassend gewonnen. Het won met 0-2 bij Roda JC Kerkrade en draagde daarbij de laatste plaats over aan Excelsior.

De Graafschap kwam via Poepon totaal onterecht op voorsprong, nadat Roda JC het eerste deel domineerde. Ook na rust zette Roda vol aan, maar de beste kansen waren voor de Doetichemers. Die scoorden uiteindelijk nog de 0-2 door El Hassnaoui.

AZ en sc Heerenveen hebben na een leuk duel met 3-3 gelijkgespeeld. De begingfase van het duel viel nog tegen, maar bij rust stond AZ door een goal van Altidore alsnog voor.

Na rust ging het duel over en weer. Djuricic maakte gelijk, nadat Dost in buitenspelpositie stond. Altidore zorgde niet snel daarna alweer voor een voorsprong voor de Alkmaarders. Tien minuten voor tijd stond Heerenveen plots op voorsprong door goals van Dost en Narsingh, die werden geholpen door een slecht uitziende Esteban. Uiteindelijk zorgde Falkenburg voor de 3-3 eindstand.

Ook stond de topper tussen PSV en Feyenoord op het programma. Het verslag van de wedstrijd kan je hier vinden.

Labyad scoorde de beslissende treffer bij PSV - Feyenoord. (Foto: Pro Shots)