Sandler grote kanshebber Razzie Award

Adam Sandler mag een dubieus record op zijn naam schrijven. Nog nooit werd iemand zo vaak genomineerd voor een Razzie, de prijs voor het slechtste uit de filmindustrie. De nominaties werden zaterdagavond (lokale tijd) in Los Angeles bekendgemaakt.

Sandler maakt maar liefst 11 keer kans op een Razzie, onder andere voor slechtste film, acteur én actrice. In de film Jack & Jill speelt Sandler zowel een man als een vrouw. De acteur schreef ook de scripts van Just go with it en Bucky Larson: Born to be a start, die kans maken op de prijs voor slechtste script.

De Razzies zijn een satirische tegenhanger van de Oscars. Die prijzen, voor de beste films, worden zondagavond (lokale tijd) uitgereikt. De winnaars van de Razzies worden 1 april bekendgemaakt.

Zelden komt een 'winnaar' van een Razzie zijn prijs ook daadwerkelijk ophalen. Paul Verhoeven was de eerste die bij de uitreiking aanwezig was, toen zijn film Showgirls in 1996 de prijs kreeg voor slechtste regie. Ook Tom Green, Halle Berry en Sandra Bullock waren zo sportief hun Razzie persoonlijk in ontvangst te komen nemen.

Adam Sandler grote kanshebber voor Razzie
Adam Sandler grote kanshebber voor Razzie (Foto: ANP)