Moslimrechter beschuldigt aanklager van uitlokking

Een rechter in Pennsylvania heeft een atheïstische man ervan beschuldigd het eerste amendement te hebben misbruikt om moslims te schofferen. De rechter zelf is een moslim. De man, Ernest Perce, had een rechtszaak aangespannen tegen een moslim die hem had geprobeerd te wurgen, omdat hij zich als een zombie Mohammed verkleed had met halloween. Hij zou hebben gedaan alsof hij opgestaan was uit de dood en op deze manier de profeet van de moslims belachelijk hebben gemaakt.

Rechter Mark Martin zei onder meer in zijn betoog: "Ik denk dat onze voorouders het eerste amendement hebben opgesteld zodat we vanuit ons hart kunnen praten, niet om andere religies en culturen af te zeiken, en dat is wat u hebt gedaan." Hij sprak de gedaagde vrij omdat hij van mening was dat het de eigen schuld was van Perce dat hij werd aangevallen door de moslim.

De Scranton Atheism Examiner meldt dat de atheïst daarnaast gearesteerd kan worden voor het op internet zetten van een audiofragment. In dit fragment scheldt de rechter de man uit voor het beledigen van Mohammed. Martin heeft gedreigd om Perce vast te houden voor minachting van het hof door de audio online te zetten. De man stelt echter dat hij toestemming had om de opname op internet te plaatsen.


Het bewuste audiofragmen


De uitspraak