Taakstraf voor met mesjes geprepareerde bierkrat

Een man uit Steenwijk is veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur voor het prepareren van een bierkrat met scheermesjes. Ook moet hij de supermarktmedewerkster die ernstig gewond aan haar handen raakte toen ze het kratje oppakte een schadevergoeding van ruim 4600 euro betalen.

De Steenwijker ergerde zich eraan dat zijn bierkratten die buiten stonden telkens gestolen werden en hoopte de krattendief te verwonden door stanleymesjes in de handvatten te lijmen. Hij verwijderde het middelste handvat, zodat de dief de krat wel bij de mesjes moest oppakken.

De krat werd in maart gestolen en ingeleverd bij een supermarkt. De medewerker die het kratje van de emballageband haalde, greep in de mesjes en raakte ernstig gewond. Haar pezen werden doorgesneden, waardoor ze blijvend functieverlies in twee vingers heeft opgelopen.

De rechtbank in Zwolle legde de man ook een voorwaardelijke celstraf op van drie maanden. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij voor eigen rechter heeft gespeeld en de kratjesdief op 'sadistische wijze' heeft geprobeerd te verwonden.