Eerste 'PVV Jongerendag' in april

De PVV Noord-Holland houdt 21 april een jongerendag. De dag is bedoeld voor jongeren uit die provincie, laat PVV-Kamerlid en lid van de Provinciale Staten in Noord-Holland Hero Brinkman dinsdag weten. Brinkman meldde in november dat een landelijke jongerendag van de PVV van de baan was.

PVV-leider Geert Wilders vindt volgens Brinkman dat de provinciale afdeling van de PVV zelf moet weten wat ze doet. Of Wilders naar de dag komt, weet Brinkman niet. "Maar ik heb het vermoeden van niet."

De jongerendag vindt plaats in hotel De Beurs in Hoofddorp. Behalve jongeren zijn ook de media welkom. Aanmelden kan via een speciale website, die nog moet worden geopend.

Brinkman pleitte in 2010 al voor een jongerenorganisatie. Daar stonden partijgenoten echter niet om te springen. Hij kreeg wel groen licht om een jongerendag te houden, waarvoor enkele honderden jongeren belangstelling toonden. De fractie wilde echter dat er maximaal tweehonderd jongeren konden komen en dat de bijeenkomst besloten moest zijn, wat Brinkman onacceptabel vond.

Een voorstel van Brinkman om van de PVV een democratische partij met leden te maken, is eerder door de fractie verworpen.