Man gecastreerd door krokodil

Jonah Maturure zal zijn ontmoeting met een krokodil niet snel vergeten. Het reptiel heeft in een gevecht de ballen van de Zimbabwaan in stukken gereten.

De 70-jarige groenteboer wilde onlangs een doos tomaten naar een nabijgelegen winkelcentrum brengen. Hij moest alleen nog even een rivier oversteken. De beste man moest door het water waden om de overkant te bereiken.

"Ik verwachtte helemaal niets", laat de arme drommel Zimbabwaanse media weten. "Ik had al vaker de rivier overgestoken." Om zijn shirt en broek droog te houden hield hij deze kledingstukken boven zijn hoofd en ging slechts in onderbroek het water in. Ineens sprong er een krokodil op Maturure af.

"Hij nam een hap uit mijn billen en viel vervolgens mijn jongeheer aan. Mijn testikels werden aan stukken gereten. Ook de huid rond mijn penis moest het ontgelden, maar ik stak snel mijn duim in de bek van de krokodil met het doel hem te verstikken. Hij greep echter mijn hand en ik hoorde mijn botten kraken."

Snel gooide de Zimbabwaan de doos tomaten in het water. De krokodil was even afgeleid en verslapte zijn greep. Maturure zag de kans schoon en liep hevig bloedend het water uit. Zijn verwondingen waren zo hevig, dat pas het derde ziekenhuis hem heeft kunnen helpen.