Tim Douwsma bereidt 'spectaculaire' act voor

Tim Douwsma is zondag op het podium van plan om alles uit de kast te halen om de Nederlandse afgevaardigde te worden van het Eurovisie Songfestival. Hij bereidt een spectaculaire act voor, verklapt hij aan Novum Nieuws.

"Er gaat absoluut iets gebeuren qua act", zegt hij. Volgens de 24-jarige zanger moet de televisiekijker denken aan een optreden vergelijkbaar met dat van de Zweedse Eric Saade, die vorig jaar op het liedjesfestijn door glaswanden liep. "Ik vind het wel belangrijk dat er iets op het podium gebeurt. Mensen moeten verrast worden. Het moet vernieuwend zijn en leuk om naar te kijken", denkt Tim.

Het publiek hoeft van Tims tegenstander Pearl Jozefzoon niet te veel 'poespas' te verwachten. "De focus is sowieso het liedje. Ik zie soms dingen op Youtube: enorme acts, maar als het liedje niet goed is, dan gebeurt er nog niks", zegt de zangeres.

"Alles wat er omheen gebeurt, moet mijn liedje versterken", vervolgt Pearl. "Het mag niet afleiden. Mijn stem is mijn instrument en daar moet ik het mee doen." Hoe haar act er precies uit gaat zien, wil ze nog niet verklappen. Ook niet hoe haar jurk eruitziet.

Pearl verzekert dat het in ieder geval niet zo'n gigantische jurk als Linda Wagenmakers in 2000 wordt. "Het wordt gewoon mooi en moet passen bij het licht en de mensen om me heen op het podium."

De finale van het Nationaal Songfestival wordt zondag uitgezonden op Nederland 1. Naast Tim en Pearl nemen de duo's Raffaëla Paton en Joan Franka en Ivan Peroti en Kim de Boer het tegen elkaar op. De drie winnaars strijden daarna om een ticket naar Azerbeidzjan, waar in mei het festival wordt gehouden.