[Jupiler League] Den Bosch derde na zege bij Emmen

FC Den Bosch heeft maandag de derde plaats in de Eerste Divisie veroverd. De Brabanders wonnen op bezoek bij FC Emmen met 2-1. Door de zege werd FC Eindhoven ingehaald. Beide ploegen hebben 39 punten uit 21 duels, maar de Bosschenaren hebben een beter doelsaldo. Koploper FC Zwolle heeft dertien punten meer, maar speelde ook een wedstrijd meer. Sparta Rotterdam staat op 41 punten.

In Emmen bleek Den Bosch, dat sinds half oktober slechts vijf punten liet liggen in competitieverband, al snel de betere partij. De eerste de beste grote kans was bovendien gelijk raak. Emmen-doelman Harm Zeinstra was alert toen Paco van Moorsel op hem afkwam, maar de afvallende bal belandde bij Ralf Seuntjens en die schoof na ruim een kwartier de 1-0 het lege doel in.

Na de openingstreffer werd het overwicht van Den Bosch alleen maar duidelijker. De bezoekers verzuimden echter lang de tweede treffer te maken. Tien minuten na rust viel die pas nadat Zeinstra een vrije trap van Bart van Brakel te laat zag en opnieuw geklopt was.

Ook na de 2-0 bleven de kansen voor Den Bosch komen, maar weer stond het vizier niet op scherp. Seuntjens was het dichtst bij de beslissing, maar raakte de buitenkant van de paal. Emmen profiteerde van het Bossche onvermogen de zege binnen te halen. Vijf minuten voor de tijd gaf Marijn Sterk de armlastige club weer hoop door de 2-1 binnen te knikken. Een slotoffensief bracht wel spanning, maar leverde geen gelijkmaker op.