Azarenka vindt vergelijking met Djokovic prematuur

Victoria Azarenka mag dan haar eerste zeventien wedstrijden van 2012 hebben gewonnen en de nieuwe nummer een van het vrouwentennis zijn, een vergelijking met Novak Djokovic vind ze te vroeg. "Het is een eer met hem te worden vergeleken, want hij is een groot kampioen", liet de Wit-Russin in Dubai weten.

"Maar ik heb nog wel wat werk te verzetten voor ik hem heb bijgehaald", bleef de 22-jarige Azarenka realistisch. Djokovic bleef aan het begin van het vorige tennisseizoen 41 wedstrijden ongeslagen. Azarenka won dit jaar al titels in achtereenvolgens Sydney, bij de Australian Open en in Doha. "Ik vermaak me op dit moment goed."

Azarenka kan geen enkele reden aanwijzen voor haar plotselinge doorbraak dit jaar. "Achter dit succes zit veel hard werk, een aantal betreurenswaardige nederlagen vorig jaar en een aantal verliespartijen waar ik veel van heb geleerd. Ik ben volwassener als speler en heb de zaken beter op een rijtje. Ik weet waar ik mee bezig ben."

Vorig jaar dacht Azarenka er nog over om te stoppen met tennissen nadat ze in Doha en Dubai vroegtijdig werd uitgeschakeld. In plaats daarvan nam ze een pauze en kwam daarna terug om van 2011 haar succesvolste jaar te maken. Ze won 55 van haar 72 partijen en steeg naar de derde plaats op de wereldranglijst.

Waar Azarenka in het verleden nog wel eens werd gehinderd door haar emoties, is dat nu niet meer het geval. Ze heeft geen emotionele inzinkingen meer tijdens wedstrijden, praat niet meer tegen zichzelf op de baan en barst ook niet meer in tranen uit als ze de controle over een wedstrijd verliest. "Ik ben een jaar ouder en gedraag me meer als een dame dan als een gek kind", verklaarde de Wit-Russin haar transformatie. Toch zal ze altijd een emotionele tennisster blijven. "Ik zal altijd met mijn hart en vol passie spelen."


Azarenka vindt vergelijking met Djokovic prematuur (Foto: Novum)