Clubrecords lonken voor Messi

Lionel Messi wist gisteren maar liefst vier keer te scoren voor FC Barcelona in het competitieduel tegen Valencia. Mede door zijn treffers won de Catalaanse ploeg met 5-1. Met zijn prestatie is de Argentijn hard op weg om twee clubrecords te verbreken.

Messi speelde tegen Valencia zijn tweehonderdste duel in de Primera División en is daarmee de tweede buitenlander in dienst van Barcelona die dit aantal heeft bereikt. Philip Cocu kwam tussen 1998 en 2004 tot 205 duels voor de Catalaanse ploeg en daardoor is het slechts een kwestie van weken voordat het record sneuvelt.

De Argentijn is ook op weg om een ander clubrecord te verbreken. Afgelopen zondag wist Messi zijn vijfde hattrick van het seizoen te maken en evenaarde daarmee de prestatie van Romario in het seizoen 1993/94. Messi was daarnaast de eerste speler dit seizoen die vier doelpunten in één wedstrijd scoorde. Inmiddels staat de teller op 146 doelpunten in de Spaanse competitie. Dit seizoen maakte hij al 27 doelpunten, eentje minder dan Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo.

Met zijn uitstekende optreden tegen Valencia nam Messi tevens de twijfels weg over zijn huidige vorm: "Er is altijd een periode dat dat wordt gezegd. Maar ik heb het vertrouwen van mijn ploeggenoten, de trainer en de aanhang. Daar gaat het om en dat maakt me gelukkig", aldus Messi, die in de laatste honderd officiële duels van Barcelona maar liefst 102 doelpunten scoorde.